facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Skvalán dlhodobo pomáha udržať vašu pleť sviežu a mladistvú

Squalane - elixír mladosti a hydratácie pre každú pleť

Svet starostlivosti o pleť je plný zložiek, ktoré sľubujú dokonalú hydratáciu, omladenie a upokojenie pleti. Jednou z najdiskutovanejších ingrediencií posledných rokov je squalane – prírodný lipid, ktorý sa stal základom mnohých kozmetických produktov. Ak vás zaujíma, čo je to squalane a prečo by ste ho mali zahrnúť do svojej dennej rutiny starostlivosti o pleť, čítajte ďalej!

Čo je squalane a odkiaľ pochádza?

Squalane je hydrogenovaný derivát skvalénu, čo je látka prirodzene produkovaná naším telom. Skvalén sa nachádza v našich kožných bunkách a je zásadný pre udržanie hydratácie a ochranu pred škodlivými vplyvmi prostredia. Bohužiaľ, ako starneme, prirodzená produkcia skvalénu klesá, čo môže viesť k dehydratácii a strate elasticity pokožky. Našťastie, práve tu prichádza na rad squalane.

Aj keď skvalén v surovej forme nie je príliš stabilný, hydrogenáciou sa premieňa na squalane, ktorý je oveľa stabilnejší a odolnejší voči oxidácii. Zatiaľ čo pôvodný skvalén sa extrahoval predovšetkým z pečene žralokov, moderný kozmetický priemysel dnes väčšinou získava squalane z rastlinných zdrojov, ako je olivový olej, ryžové otruby alebo cukrová trstina. Tento krok je nielen udržateľnejší, ale aj eticky zodpovednejší.

Prečo je squalane ideálny pre starostlivosť o pleť?

Squalane má jedinečné vlastnosti, ktoré ho robia ideálnym pre všetky typy pleti – od suchej, cez citlivú, až po mastnú. Je to ľahký, nekomedogénny olej, čo znamená, že nezanáša póry a nespôsobuje akné. Na rozdiel od iných olejov, ktoré môžu na pleti zanechať mastný film, squalane sa rýchlo vstrebáva a zanecháva pleť jemnú a hladkú.

Jednou z hlavných výhod squalanu je jeho schopnosť hlbokej hydratácie. Funguje ako prirodzený zvlhčovač, ktorý uzamyká vlhkosť v pokožke a chráni ju pred stratou vody. Vďaka tomu môže pravidelné používanie squalanu pomôcť zlepšiť pružnosť pokožky, zmierniť suché oblasti a celkovo zlepšiť textúru pleti.

Antioxidačné účinky squalanu

Okrem hydratačných vlastností je squalane tiež silným antioxidantom. To znamená, že pomáha bojovať proti voľným radikálom – molekulám, ktoré môžu poškodiť pokožku a prispieť k predčasnému starnutiu. Každodenné vystavenie slnku, znečisteniu a ďalším škodlivým vplyvom prostredia môže oslabiť prirodzenú bariéru pokožky. Squalane túto bariéru nielen posilňuje, ale aj chráni pred ďalším poškodením.

Antioxidačné účinky squalanu môžu byť prospešné najmä pre ľudí, ktorí sa chcú chrániť pred známkami starnutia, ako sú jemné vrásky a pigmentové škvrny. Pravidelné používanie produktov obsahujúcich squalane môže viesť k mladistvejšej, zdravo vyzerajúcej pleti.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Ako zahrnúť squalane do svojej skincare rutiny?

Jedným z najlepších spôsobov, ako začleniť squalane do svojej každodennej starostlivosti o pleť, je použiť ho ako posledný krok v rutinnej hydratácii. Po očistení a tonizácii pleti môžete naniesť niekoľko kvapiek squalanu na tvár a jemne ho vmasírovať. Vďaka svojej ľahkosti je vhodný ako pre ranné, tak večerné použitie.

Pre tých, ktorí preferujú viacúčelové produkty, je squalane ideálnym pomocníkom. Môžete ho použiť nielen na tvár, ale aj na vlasy alebo suché lakte, kolená či iné miesta na tele, ktoré potrebujú extra dávku hydratácie. Niektorí ľudia ho tiež používajú ako sérum pod očný krém, pretože je dostatočne jemný na použitie na citlivé partie okolo očí.

Pre koho je squalane vhodný?

Squalane je veľmi univerzálny a vhodný pre všetky typy pleti, vrátane mastnej a aknóznej. Na rozdiel od mnohých iných olejov nespôsobuje tvorbu komedónov a naopak môže pomôcť regulovať produkciu kožného mazu. Pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorá je náchylná na začervenanie či podráždenie, je squalane skvelou voľbou, najmä vďaka svojim upokojujúcim účinkom.

Jeho výhody ocenia aj tí, ktorí majú problémy s dehydratovanou pleťou. Squalane pomáha obnovovať prirodzenú hydratáciu pokožky a prispieva k jej vyživeniu bez zaťaženia alebo pocitu mastnoty. Ak bojujete so suchými škvrnami, nerovnou textúrou alebo stratou elasticity, squalane by mohol byť kľúčovou zložkou, ktorú vaša pleť potrebuje.

Prečo je squalane lepší ako iné oleje?

Zatiaľ čo mnoho hydratačných olejov môže zanechávať pleť mastnú alebo ťažkú, squalane je extrémne ľahký a bez zápachu. Je to prirodzene stabilná zložka, ktorá nevytvára žluknutie a nie je citlivá na oxidáciu, čo z neho robí dlhodobo udržateľný produkt v starostlivosti o pleť.

Oproti tradičným rastlinným olejom je squalane hypoalergénny, čo znamená, že je veľmi dobre znášaný aj u tých najcitlivejších typov pleti. Jeho chemická štruktúra je veľmi podobná prirodzeným lipidom v našej pokožke, čo mu umožňuje bezproblémovú integráciu do našej kožnej bariéry.

Ak hľadáte prirodzený, účinný a univerzálny prostriedok pre hydratáciu, ochranu a regeneráciu pleti, squalane je tým pravým elixírom. Jeho jemná, nekomedogénna povaha ho robí ideálnym pre všetky typy pleti. Za zmienku tiež stojí jeho hydratačné a antioxidačné účinky, ktoré z neho robia základnú zložku v boji proti známkam starnutia. Či už squalane používate ako súčasť dennej či nočnej starostlivosti, výsledky na seba nenechajú dlho čakať – vaša pleť bude jemnejšia, hydratovanejšia a viditeľne zdravšia.

Sdílet:

Kategória
Top