facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Babské rady na svrbenie hlavy, ktoré musíte vyskúšať

Svrbenie hlavy môže byť nepríjemné a frustrujúce. Často je spojené s lupinami, suchou pokožkou alebo dokonca alergickými reakciami na kozmetické produkty. Ale skôr než siahnete po drahých šampónoch alebo farmaceutických prípravkoch, skúste sa inšpirovať babskými radami, ktoré využívajú prírodné ingrediencie a tradičné metódy. Možno vás prekvapí, aké účinné môžu byť jednoduché domáce prostriedky. Aké babské rady teda môžu pomôcť pri svrbení hlavy?

1. Jablčný ocot: Zázrak z kuchyne

Jednou z najúčinnejších babských rád na svrbenie hlavy je použitie jablčného octu. Tento zázračný produkt má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť upokojiť podráždenú pokožku hlavy.

Ako na to? Zmiešajte jablčný ocot s vodou v pomere 1:1. Tento roztok naneste na pokožku hlavy a nechajte pôsobiť 15–20 minút, potom opláchnite vlažnou vodou. Tento postup môžete opakovať dvakrát týždenne.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

2. Aloe vera: Prírodná hydratácia

Aloe vera je známa svojimi upokojujúcimi a hydratačnými účinkami. Je ideálna pre suchú a podráždenú pokožku hlavy.

Ako na to? Naneste čerstvý gél z aloe vera priamo na pokožku hlavy a jemne vmasírujte. Nechajte pôsobiť 30 minút a potom opláchnite vlažnou vodou. Aloe vera môžete použiť dvakrát týždenne.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

3. Kokosový olej: Výživa a hydratácia

Kokosový olej je ďalším vynikajúcim prostriedkom pre svrbiacu pokožku hlavy. Je bohatý na mastné kyseliny, ktoré vyživujú a hydratujú pokožku.

Ako na to? Zohrejte malé množstvo kokosového oleja a jemne ho vmasírujte do pokožky hlavy. Nechajte pôsobiť cez noc a ráno opláchnite jemným šampónom. Tento postup môžete opakovať raz týždenne.

4. Tea tree oil: Antibakteriálny pomocník

Tea tree oil má silné antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri svrbení spôsobenom infekciami alebo lupinami.

Ako na to? Pridajte niekoľko kvapiek tea tree oleja do svojho bežného šampónu a umyte si vlasy ako obvykle. Môžete tiež zmiešať pár kvapiek tea tree oleja s nosným olejom (napríklad kokosovým) a jemne vmasírovať do pokožky hlavy. Nechajte pôsobiť 15–20 minút a potom opláchnite.

5. Med a banán: Sladká maska na vlasy

Med a banán sú skvelou kombináciou pre hydratáciu a upokojenie podráždenej pokožky hlavy. Med má antibakteriálne vlastnosti, zatiaľ čo banán poskytuje potrebnú výživu.

Ako na to? Rozmačkajte jeden zrelý banán a zmiešajte s dvoma lyžicami medu. Naneste zmes na pokožku hlavy a vlasy, nechajte pôsobiť 30 minút a potom opláchnite vlažnou vodou. Túto masku môžete použiť raz týždenne.

6. Harmančekový odvar: Prírodné upokojenie

Harmanček je známy svojimi upokojujúcimi účinkami a môže pomôcť upokojiť svrbiacu pokožku hlavy.

Ako na to? Pripravte si silný harmančekový čaj a nechajte ho vychladnúť. Potom použite ako oplach po umytí vlasov. Tento postup môžete opakovať po každom umytí vlasov.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

7. Citrónová šťava: Prirodzený exfoliant

Citrónová šťava je prírodný exfoliant, ktorý pomáha odstrániť odumreté kožné bunky a zmierniť svrbenie.

Ako na to? Vytlačte šťavu z jedného citróna a zmiešajte s trochou vody. Naneste na pokožku hlavy, nechajte pôsobiť 5–10 minút a potom opláchnite. Tento postup však opakujte maximálne raz týždenne, pretože príliš časté použitie môže pokožku vysušiť.

8. Soľ z Mŕtveho mora: Minerálny zázrak

Soľ z Mŕtveho mora je bohatá na minerály, ktoré môžu pomôcť upokojiť a vyživiť pokožku hlavy.

Ako na to? Zmiešajte dve lyžice soli z Mŕtveho mora s vodou, aby ste vytvorili pastu. Naneste na pokožku hlavy a jemne masírujte. Nechajte pôsobiť 10 minút a potom opláchnite. Tento postup môžete opakovať raz týždenne.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

9. Ovsené vločky: Jemná starostlivosť

Ovsné vločky majú upokojujúce vlastnosti a môžu pomôcť zmierniť svrbenie a podráždenie.

Ako na to? Zmiešajte ovsené vločky s teplou vodou, aby ste vytvorili pastu. Naneste na pokožku hlavy a nechajte pôsobiť 20–30 minút. Potom dôkladne opláchnite. Tento postup môžete opakovať dvakrát týždenne.

10. Olivový olej: Starý dobrý liečiteľ

Olivový olej je ďalšou skvelou možnosťou pre hydratáciu a upokojenie pokožky hlavy.

Ako na to? Zohrejte malé množstvo olivového oleja a jemne vmasírujte do pokožky hlavy. Nechajte pôsobiť cez noc a ráno opláchnite jemným šampónom. Tento postup môžete opakovať raz týždenne.

Aké sú výhody používania prírodných prostriedkov?

Možno sa pýtate, prečo by ste mali zvoliť prírodné prostriedky namiesto komerčných produktov. Prírodné prostriedky majú mnoho výhod. Prvou výhodou je, že neobsahujú agresívne chemikálie, ktoré by mohli dráždiť pokožku. Ďalej sú ekologické, čo znamená, že ich používanie je šetrnejšie k životnému prostrediu. Tiež sú ekonomické, väčšina prírodných prostriedkov je cenovo dostupná a často ich už máte doma. Nakoniec sú tieto prostriedky historicky overené. Boli používané po stáročia a ich účinnosť je často doložená skúsenosťami našich predkov. Vyskúšanie prírodných prostriedkov môže byť skvelou alternatívou k moderným komerčným produktom.

Svrbenie hlavy môže byť nepríjemné, ale nemusíte hneď siahať po drahých kozmetických prípravkoch. Prírodné babské rady ponúkajú jednoduché a účinné riešenia, ktoré môžu pomôcť upokojiť pokožku a zlepšiť zdravie vašich vlasov. Vyskúšajte niektorú z uvedených metód a uvidíte, aké zázraky môže príroda urobiť pre vaše vlasy a pokožku hlavy. Prečo neskúsiť niečo nové a vrátiť sa k osvedčeným tradičným metódam? Možno zistíte, že babské rady sú presne to, čo vaša pokožka hlavy potrebuje.

Sdílet:

Kategória
Top