facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Rady a tipy, ako bezpečne a efektívne odfarbiť vlasy

Ako zosvetliť vlasy?

Zosvetlenie vlasov je jedným z najpopulárnejších spôsobov, ako zmeniť svoj vzhľad a získať svieži letný look. Mnoho ľudí však čelí otázke, ako zosvetliť vlasy alebo ako stiahnuť farbu z vlasov bezpečne a účinne, zvlášť ak chcú tento proces vykonať doma. Ak premýšľate, ako odfarbiť vlasy doma, prinášame vám podrobného sprievodcu, ktorý vás krok za krokom prevedie týmto procesom.

Zosvetlenie vlasov môže byť pomerne jednoduché, ak viete, čo robíte, ale aj tento proces má svoje pravidlá. Je dôležité mať na pamäti nielen správne produkty, ale aj následnú starostlivosť o vlasy, ktorá je kľúčová pre ich zdravie a vitalitu. Prečítajte si, ako bezpečne zosvetliť vlasy a ako stiahnuť farbu z vlasov, aby sa váš účes nestal nočnou morou.

Prečo zosvetliť vlasy a aký postup zvoliť?

Túžba po svetlých vlasoch môže mať rôzne dôvody. Niektorí ľudia túžia po žiarivejšej farbe, iní chcú odstrániť starú farbu z vlasov a vrátiť sa k svojej prirodzenej alebo vyskúšať niečo úplne nové. Nech je váš dôvod akýkoľvek, je dôležité pochopiť, ako zosvetliť vlasy tak, aby nedošlo k ich poškodeniu.

Odfarbovanie vlasov je proces, pri ktorom sa prirodzený pigment vo vlasoch rozkladá pomocou chemikálií, čo umožňuje ich zosvetlenie. Tento proces môže byť veľmi účinný, ale zároveň je agresívny pre štruktúru vlasov. Preto je dôležité zvoliť vhodné produkty a postupovať s opatrnosťou.

Základnou otázkou, ktorú si pred odfarbovaním musíte položiť, je, ako veľmi chcete vlasy zosvetliť. Ak chcete dosiahnuť iba ľahké zosvetlenie, môžu stačiť prírodné metódy alebo jemné zosvetľovacie šampóny. Ak však chcete dosiahnuť výraznejší výsledok, napríklad prechod z tmavej farby na platinovú blond, bude nutné použiť silnejšie odfarbovacie produkty.

Ako stiahnuť farbu z vlasov?

Ak ste už svoje vlasy farbili a chcete zmeniť farbu, budete pravdepodobne riešiť otázku, ako stiahnuť farbu z vlasov. Tento proces nie je úplne totožný s klasickým zosvetľovaním, pretože sťahovanie farby vyžaduje odstránenie predchádzajúceho farbiva. Existujú rôzne spôsoby, vďaka ktorým možno stiahnuť farbu z vlasov, a voľba metódy závisí od toho, aké výsledky chcete dosiahnuť.

Špeciálne prípravky určené na sťahovanie farby z vlasov sú navrhnuté tak, aby jemne odstránili staré farbivo, bez výrazného poškodenia štruktúry vlasu. Tieto produkty pracujú na báze chemického procesu, ktorý rozkladá molekuly farbiva a umožňuje ich vyplavenie. Tento proces je však potrebné vykonávať veľmi opatrne, pretože agresívne chemikálie môžu vlasy oslabiť, najmä ak boli už predtým ošetrované.

Ak chcete zosvetliť vlasy, ktoré boli tmavo farbené, sťahovanie farby môže byť prvým krokom k tomu, aby boli pripravené na ďalšie zosvetlenie. Mnoho žien i mužov volí túto metódu predtým, než prejdú na odfarbovanie vlasov, aby sa predišlo nechceným oranžovým alebo červeným tónom, ktoré môžu vzniknúť pri aplikácii silnejších odfarbovačov na tmavú farbu.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Ako zosvetliť vlasy doma?

Zosvetlenie vlasov doma je výzva, ktorá môže priniesť skvelé výsledky, ak budete postupovať starostlivo. Než začnete premýšľať nad tým, ako zosvetliť vlasy, je dôležité pochopiť základný proces. Zosvetľovanie vlasov zahŕňa použitie odfarbovača, ktorý chemicky naruší pigmenty vo vlasoch a tým ich zosvetlí.

  1. Výber správneho produktu: Na trhu nájdete širokú škálu produktov, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť požadované zosvetlenie. Od jemných zosvetľovacích šampónov až po silné odfarbovacie zmesi. Ak si nie ste istí, aký produkt zvoliť, odporúčame začať s jemnejšími variantmi, aby ste mohli sledovať, ako vlasy na zosvetľovanie reagujú. Ak chcete výrazne zmeniť farbu, napríklad z tmavohnedej na svetlú blond, siahnite po silnejšom odfarbovači.

  2. Správna aplikácia: Akonáhle máte správny produkt, je dôležité dodržať pokyny uvedené na obale. Odfarbovanie vlasov doma vyžaduje presné načasovanie a správnu techniku aplikácie. Pred samotným nanesením odfarbovača je dobré vykonať test na malej časti vlasov, aby ste zistili, ako budú reagovať a či nedôjde k nežiaducemu podráždeniu pokožky alebo k alergickej reakcii.

  3. Hydratácia a ochrana: Zosvetľovanie vlasov môže byť náročné, preto je dôležité myslieť na ich ochranu počas procesu. Použitie hydratačných masiek alebo olejov pred zosvetľovaním môže pomôcť chrániť vlasy pred poškodením. Nezabudnite na správnu starostlivosť o vlasy aj po zosvetlení, kedy sú vlasy často suché a lámavé. Vyberte si šampóny a kondicionéry, ktoré sú určené priamo pre odfarbené vlasy.

Prírodné metódy zosvetľovania vlasov

Ak vás zaujíma, ako zosvetliť vlasy bez chemických prípravkov, existujú aj prírodné metódy, ktoré môžu ponúknuť jemnejšiu alternatívu. Tieto metódy nie sú tak účinné ako klasické odfarbovače, ale môžu dodať vlasom prirodzené zosvetlenie, najmä ak máte svetlé vlasy.

  • Citrónová šťava: Jednou z najobľúbenejších prírodných metód je použitie citrónovej šťavy. Kyselina citrónová pôsobí ako prírodný zosvetľovač, ktorý dokáže vlasy zosvetliť najmä pri vystavení slnečnému žiareniu. Stačí naniesť šťavu z citrónu na vlhké vlasy a nechať ju pôsobiť na slnku.

  • Harmanček: Harmančekový čaj je ďalším obľúbeným prostriedkom pre jemné zosvetlenie vlasov. Pravidelné oplachovanie vlasov harmančekovým čajom môže postupne zosvetliť prirodzenú farbu a dodať vlasom zlatistý odtieň.

Bezpečnosť je pri zosvetľovaní vlasov kľúčová. Ak plánujete odfarbovanie vlasov doma, je potrebné dbať na niekoľko zásad, ktoré vám pomôžu minimalizovať riziko poškodenia vlasov. Predovšetkým dodržujte pokyny na produktoch a nikdy neprekračujte odporúčaný čas pôsobenia. Pri prvom pokuse o zosvetlenie buďte opatrní a nechajte vlasy medzi aplikáciami odpočinúť.

Sdílet:

Kategória
Top