facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Ako na prírodné zosvetlenie vlasov bez použitia peroxidu

[ edit ]

Zosvetlenie vlasov je jedným z najobľúbenejších spôsobov, ako nenásilne a elegantne zmeniť svoj vzhľad. Či už ide o jemné zvýraznenie alebo radikálnu premenu, správna technika dokáže zázraky. V tomto článku sa pozrieme na rôzne metódy zosvetlenia vlasov bez použitia peroxidu a poskytneme tipy, ako dosiahnuť najlepšie výsledky.

Základné metódy zosvetlenia vlasov

Zosvetlenie vlasov je možné vykonávať rôznymi metódami, pričom každá má svoje špecifiká a výhody. Chemické zosvetlenie, často využívané na dosiahnutie výraznejšieho efektu, spočíva v použití bielidiel, ktoré rozpúšťajú prirodzený pigment vo vlasoch. Tieto prípravky obvykle obsahujú peroxid vodíka a amoniak, ktoré prenikajú do štruktúry vlasu a odstraňujú farbu.

Na druhú stranu, pre tých, ktorí hľadajú šetrnejší prístup, existujú prírodné metódy ako zosvetliť vlasy. Tie zahŕňajú použitie citrónovej šťavy , ktorá pod slnečnými lúčmi prirodzene rozjasňuje vlasy, alebo medu, ktorý obsahuje enzýmy schopné jemne zosvetliť vlasy počas niekoľkých aplikácií. Tieto prírodné alternatívy sú ideálne na postupné zosvetľovanie a sú šetrnejšie k vlasovému vláknu, avšak vyžadujú viac času a trpezlivosti na dosiahnutie viditeľných výsledkov.

Prírodné metódy zosvetlenia vlasov

Prírodné zosvetlenie vlasov je obľúbenou alternatívou pre tých, ktorí chcú dosiahnuť jemnejšie zmeny bez použitia chemických bielidiel. Tu sú niektoré z najčastejších prírodných metód, ktoré môžete skúsiť. Počítajte s tým, že výsledok nemusí byť okamžitý a taký výrazný, ako pri použití chemických postupov. Prírodné metódy sú však šetrnejšie.

Citrónová šťava: Citrónová šťava je obľúbeným a prírodným spôsobom, ako dosiahnuť zosvetlenie vlasov bez použitia chemických bielidiel. Vďaka vysokému obsahu kyseliny citrónovej môže citrónová šťava efektívne rozjasniť vlasy, najmä keď je kombinovaná so slnečným žiarením.

Aplikácia je jednoduchá: šťavu z niekoľkých citrónov rovnomerne rozotrite po vlasoch, alebo použite na vybrané pramene na zvýraznenie. Po aplikácii je vhodné stráviť nejaký čas na slnku, aby sa zosvetľujúci účinok maximalizoval. Po návrate domov vlasy dôkladne opláchnite a aplikujte hydratačný kondicionér, pretože citrón môže vlasy mierne vysušiť. Tento spôsob je šetrný k vlasom a pri pravidelnom používaní môže postupne dosiahnuť žiadaný efekt zosvetlenia.

Med: Med je prírodný spôsob, ako jemne a šetrne zosvetliť vlasy, vďaka svojmu obsahu glukózového oxidu, ktorý v spojení s vodou uvoľňuje mierne množstvo peroxidu vodíka. Na dosiahnutie zosvetľujúceho účinku stačí med zmiešať s trochou destilovanej vody a aplikovať zmes na vlasy. Túto masku je ideálne nechať pôsobiť niekoľko hodín alebo aj cez noc, pokiaľ je možné, a potom vlasy dôkladne opláchnuť.

Medová maska nielen že zosvetlí vlasy, ale vďaka svojim hydratačným vlastnostiam ich tiež vyživí a dodá im lesk. Tento postup môže byť opakovaný podľa potreby, pričom je dôležité si uvedomiť, že výsledky sa dostavia postupne, a to najmä pri tmavších vlasoch.

Medová farba na vlasy je vždy v kurze

Škorica: Škorica je ďalšia bezpečná a prírodná možnosť pre zosvetlenie vlasov. Masku zo škorice a kondicionéra necháte pôsobiť cez noc pre jemné zosvetlenie a príjemnú vôňu.

Využitie týchto prírodných metód vyžaduje trpezlivosť a pravidelnosť, výsledky sa môžu líšiť v závislosti od typu a stavu vlasov. Je dôležité pamätať na to, že aj prírodné metódy môžu v niektorých prípadoch spôsobiť alergickú reakciu, preto je vždy dobré vykonať test na malej časti kože pred aplikáciou na celé vlasy.

Ako vlasy pripraviť na zosvetlenie

Príprava vlasov je kľúčová. Vlasy by mali byť zdravé a dobre hydratované, než začnete s akoukoľvek formou zosvetlenia. Odporúča sa tiež vykonať test na malom pramienku vlasov, aby ste overili, ako vaše vlasy reagujú na danú techniku.

Starostlivosť o zosvetlené vlasy

Po zosvetlení je nevyhnutné vlasy správne ošetriť. Hydratačné masky, oleje a bezsulfátové šampóny pomáhajú obnoviť vlhkosť a zabraňujú lámaniu vlasov. Neodporúča sa časté používanie vysokých teplôt (napr. žehličky), ktoré môžu zosvetlené vlasy poškodiť.

Jedným z najčastejších problémov je prezosvetlenie, ktoré môže viesť k poškodeniu vlasov. Je dôležité sledovať čas pôsobenia zosvetľujúcich prípravkov a neprekračovať odporúčané limity.

Zosvetlenie vlasov je vždy na vrchole módnych trendov. Inšpiráciu môžete čerpať od celebrít, ktoré často experimentujú s rôznymi úrovňami a technikami zosvetlenia.

Či už sa rozhodnete pre akúkoľvek metódu, vždy je dôležité dbať na zdravie vašich vlasov. S správnou starostlivosťou a metódou môžete dosiahnuť krásne zosvetlené vlasy bez zbytočného poškodenia.

Sdílet:

Kategória
Top