facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

# Skvělý recept na falafel krok za krokem Falafel je oblíbený pokrm pocházející z Blízkého východu,

Falafel je obľúbený pokrm, ktorý pochádza z Blízkeho východu a je obľúbený po celom svete. Tento lahodný pokrm, ktorý sa skladá hlavne z cíceru a korenia, je tiež skvelou voľbou pre vegetariánov aj vegánov. Navyše je veľmi výživný a ľahko sa pripravuje doma. Tak prečo si nepripravit svoj vlastný falafel?

Ingrediencie na falafel

Na prípravu domáceho falafelu budete potrebovať pár základných ingrediencií. S tým, ako sa budete v príprave zlepšovať, si môžete recept mierne upravovať podľa chutí celej rodiny.

1 šálka sušeného cíceru (alebo 2 konzervy cíceru), 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná, 2-3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané, 1 hrst čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej, 1 hrst čerstvého koriandra, nasekaného, 1 čajová lyžička mletého kmínu, 1 čajová lyžička mletého koriandra, 1/2 čajovej lyžičky mletého kajenského korenia (podľa chuti), 1 čajová lyžička soli, 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 2-3 lyžice hladkej múky (podľa potreby), olej na vyprážanie.

Postup

Najprv si pripravte cícer. Ak používate sušený cícer, namočte ho do vody cez noc, aspoň na 12 hodín. Potom ho sceďte a osušte. Ak používate konzervovaný cícer, jednoducho ho sceďte a opláchnite. Keď máte cícer pripravený, vložte ho do kuchynského robota spolu s cibuľou, cesnakom, petržlenovou vňaťou, koriandrom, kmínom, mletým koriandrom, kajenským korením a soľou.

Mixujte všetky ingrediencie dohromady, kým nevznikne jemná zmes. Dbajte na to, aby zmes nebola úplne hladká, mala by mať ľahko hrubšiu konzistenciu. Do zmesi potom pridajte prášok do pečiva a múku a dobre premiešajte. Ak je zmes príliš mokrá, pridajte trochu viac múky, aby zmes držala pohromade, keď ju zmáčknete v dlani.

Keď je zmes pripravená, vytvarujte z nej malé guľôčky alebo placky o priemere asi 3-4 cm. Snažte sa, aby boli všetky falafele rovnakej veľkosti, aby sa vyprážali rovnomerne. Teraz rozohrejte na panvici olej na stredne vysokej teplote. Opatrne vložte falafele do horúceho oleja a vyprážajte ich do zlatohneda, čo by malo trvať asi 3-4 minúty z každej strany. Po vyprážaní falafele vyberte z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sa zbavili nadbytočného oleja.

Váš prvý falafel je pripravený na podávanie. Môžete ho servírovať v pita chlebe s tahini omáčkou a čerstvou zeleninou, ako sú paradajky, uhorky a šalát, alebo ho použiť ako súčasť šalátov či samostatný snack s rôznymi dipmi. Falafel je nielen chutný, ale aj veľmi zdravý, pretože je plný bielkovín, vlákniny a rôznych vitamínov a minerálov z cíceru a ďalších ingrediencií. Pusťte sa do prípravy tohto skvelého pokrmu a prineste si trochu exotiky z Blízkeho východu priamo do vašej kuchyne!

Falafel si možno nájde cestu medzi vaše obľúbené jedlá

Cícer je bohatý na bielkoviny, vlákninu a rôzne vitamíny a minerály, ako je železo, horčík a zinok. Vďaka tomu je falafel skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú jesť zdravo a vyvážene. Falafel je nielen chutný a výživný, ale aj ľahko pripraviteľný pokrm, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojho gusta. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi korenia, pridávať do zmesi rôzne bylinky alebo dokonca zeleninu, ako je špenát alebo sladká paprika, aby bol váš falafel ešte zaujímavejší.

Pripravit falafel nie je vôbec zložité, a navyše si už môžete byť istí, že viete, čo váš pokrm obsahuje. A kto vie, možno sa falafel stane vaším novým obľúbeným jedlom! Nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale aj obohatí váš jedálny lístok o cenné živiny. Pusťte sa do prípravy a prekvapte seba aj svojich blízkych týmto výborným a zdravým pokrmom.

Sdílet:

Kategória
Top