facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Aký je rozdiel medzi BB a CC krémom

V dnešnej dobe je trh kozmetických produktov natoľko rozsiahly, že nie je jednoduché sa v ňom orientovať. Jeden z najväčších trendov posledných rokov sú BB a CC krémy, ktoré sľubujú nielen starostlivosť o pleť, ale aj jej perfektný vzhľad. Ale aký je vlastne rozdiel medzi BB a CC krémom? A ktorý z nich je pre vás ten pravý? V tomto článku sa podrobne pozrieme na tieto dva produkty, ich vlastnosti a využitie, aby vaše rozhodnutie bolo čo najľahšie.

Čo je to BB krém?

BB krém, alebo "Blemish Balm" alebo "Beauty Balm", bol pôvodne vyvinutý v Nemecku dermatológmi pre pacientov po laserových zákrokoch. Jeho hlavným cieľom bolo upokojenie a krytie pleti po zákrokoch, čo sa rýchlo rozšírilo do Ázie a neskôr do celého sveta. BB krém je multifunkčný produkt, ktorý kombinuje starostlivosť o pleť a ľahké krytie. Medzi jeho hlavné vlastnosti patrí hydratácia, SPF ochrana, krytie a starostlivosť o pleť.

BB krémy obsahujú hydratačné zložky, ktoré pomáhajú udržiavať pleť hydratovanú počas celého dňa. Väčšina BB krémov obsahuje ochranný faktor proti slnečnému žiareniu, čo je skvelé pre každodenné použitie. BB krémy poskytujú ľahké až stredné krytie, ktoré zjednocuje tón pleti a zakrýva drobné nedokonalosti. Obsahujú aj zložky, ktoré vyživujú pleť, ako sú antioxidanty, vitamíny a minerály.

CC krém, čo znamená "Color Correcting" alebo "Complexion Corrector", je vylepšenou verziou BB krému. Je navrhnutý tak, aby riešil špecifické problémy s tónom pleti, ako sú začervenanie, tmavé škvrny alebo mdlý vzhľad. CC krémy majú ľahšiu konzistenciu, čo je ideálne pre tých, ktorí preferujú ľahký make-up.

CC krémy obsahujú pigmenty, ktoré neutralizujú nežiadúce tóny pleti, ako je začervenanie alebo nažltlé podtóny. Obsahujú aj aktívne zložky, ktoré liečia problémy pleti, ako je starnutie alebo akné, a často zahŕňajú SPF ochranu. Výber medzi BB a CC krémom závisí od vašich konkrétnych potrieb a typu pleti.

Čo je to CC krém?

CC krém, čo znamená "Color Correcting" alebo "Complexion Corrector", je vylepšenou verziou BB krému. Je navrhnutý tak, aby riešil špecifické problémy s tónom pleti, ako sú začervenanie, tmavé škvrny alebo mdlý vzhľad. CC krémy majú tieto kľúčové vlastnosti: korekcia tónu pleti, ľahšia textúra, vylepšené zložky a SPF ochrana.

CC krémy obsahujú pigmenty, ktoré neutralizujú nežiadúce tóny pleti, ako je začervenanie alebo nažltlé podtóny. Oproti BB krémom majú často ľahšiu konzistenciu, čo je ideálne pre tých, ktorí preferujú ľahký make-up. Obsahujú aktívne zložky, ktoré nielenže kryjú, ale aj liečia problémy pleti, ako je starnutie alebo akné. Rovnako ako BB krémy, aj CC krémy často obsahujú ochranný faktor proti UV žiareniu. Výber medzi BB a CC krémom závisí od vašich konkrétnych potrieb a typu pleti.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Cushion BB Cream a Cushion CC Cream

Ak ste počuli o cushion make-upe, možno vás zaujíma, aký je rozdiel medzi cushion BB cream a cushion CC cream. Cushion produkty sú tekuté make-upy v kompaktnej forme, ktoré sa aplikujú pomocou hubky. Tento spôsob aplikácie je veľmi populárny v Ázii a rýchlo si získava obľubu aj na Západe.

Cushion BB cream je BB krém vo forme cushion, ktorý ponúka rovnaké výhody ako tradičný BB krém, ale v praktickejšom a prenosnejšom balení. Je skvelý pre rýchle úpravy počas dňa a ponúka ľahké až stredné krytie s hydratáciou a SPF ochranou.

Cushion CC cream je obdobou CC krému vo forme cushion. Ponúka výhody CC krému, ako je korekcia tónu pleti, v ľahkej a prenosnej forme. Ideálny pre tých, ktorí chcú zjednotiť tón pleti a zneutralizovať začervenanie či iné nedokonalosti na cestách.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Najlepší BB krém a Najlepší CC krém

Výber najlepšieho BB krému a CC krému závisí od vašich konkrétnych potrieb a typu pleti. Existuje mnoho produktov, ktoré vynikajú svojimi vlastnosťami a získali si obľubu medzi užívateľmi po celom svete. Tu sú niektoré z najpopulárnejších a najviac odporúčaných BB a CC krémov.

Najlepšie BB krémy

Missha M Perfect Cover BB Cream: Tento kórejský BB krém je známy pre svoje vysoké krytie a skvelú hydratáciu. Obsahuje SPF 42, čo je skvelé pre ochranu pred slnečným žiarením. Je obľúbený pre svoju schopnosť zjednotiť tón pleti a zakryť nedokonalosti, čo ho robí ideálnym pre každodenné použitie.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream: Dostupný v mnohých drogériách, tento BB krém ponúka ľahké krytie a hydratačné zložky za dostupnú cenu. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú efektívne a cenovo dostupné riešenie pre každodennú starostlivosť o pleť.

La Roche-Posay Effaclar BB Blur: Ideálny pre mastnú a aknóznu pleť, tento BB krém matuje a kryje nedokonalosti, zatiaľ čo sa stará o pleť. Obsahuje zložky, ktoré pomáhajú regulovať tvorbu mazu a zanechávajú pleť hladkú a bez lesku.

Najlepšie CC krémy

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream: Tento CC krém je obľúbený pre svoje plné krytie a anti-aging zložky. Obsahuje tiež SPF 50+, čo poskytuje vysokú ochranu proti UV žiareniu. Je ideálny pre zrelú pleť, pretože nielen kryje, ale aj aktívne bojuje proti príznakom starnutia.

Erborian CC Cream: Kórejská značka Erborian ponúka ľahký CC krém, ktorý perfektne zjednotí tón pleti a dodá jej zdravý vzhľad. Je ideálny pre každodenné použitie a pre všetky typy pleti, ktoré potrebujú ľahké krytie a hydratáciu.

Chanel CC Cream: Luxusná varianta CC krému, ktorá ponúka perfektnú kombináciu starostlivosti o pleť a make-upu s vysokým SPF 50. Tento krém je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú luxusnú starostlivosť a ochranu pre svoju pleť.

Výber správneho BB alebo CC krému môže výrazne ovplyvniť vzhľad a zdravie vašej pleti. Vyskúšajte rôzne produkty a zistite, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám.

CC krém pre zrelú pleť

Zrelá pleť má špecifické potreby, a preto je dôležité zvoliť CC krém, ktorý poskytuje viac než len korekciu tónu pleti. Ideálny CC krém pre zrelú pleť by mal obsahovať anti-aging zložky, ktoré bojujú proti vráskam a zlepšujú elasticitu pleti.

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream je skvelou voľbou pre zrelú pleť vďaka svojim anti-aging zložkám, ako sú hydrolyzovaný kolagén, peptidy a kyselina hyalurónová. Tento CC krém nielen kryje, ale aj aktívne bojuje proti príznakom starnutia.

Chanel CC Cream je ďalšia luxusná varianta pre zrelú pleť. Obsahuje zložky, ktoré spevňujú a vyhladzujú pleť, zatiaľ čo poskytujú vysokú ochranu proti UV žiareniu. Tento krém je ideálny pre tých, ktorí hľadajú luxusnú starostlivosť s maximálnou ochranou a anti-aging účinkami.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Aký krém zvoliť?

Takže, aký je vlastne rozdiel medzi BB a CC krémom? BB krémy sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú multifunkčný produkt s ľahkým krytím, hydratáciou a SPF ochranou. Sú skvelé pre mladšiu pleť alebo pre tých, ktorí chcú rýchle a jednoduché riešenie.

Na druhej strane, CC krémy sú vhodnejšie pre tých, ktorí potrebujú riešiť špecifické problémy s tónom pleti, ako je začervenanie alebo tmavé škvrny. Vďaka ľahšej textúre a korekčným pigmentom sú ideálne pre osoby, ktoré preferujú ľahší make-up alebo majú zrelú pleť.

Na záver, voľba medzi BB a CC krémom závisí od vašich individuálnych potrieb a preferencií. Možno sa pýtate: "Môžem používať oba produkty naraz?" Odpoveď znie áno! Kombinácia BB a CC krému môže poskytnúť dokonalú rovnováhu medzi starostlivosťou o pleť a krytím. Stačí si len vybrať tie správne produkty, ktoré budú najlepšie vyhovovať vašim požiadavkám.

Rozdiel medzi BB a CC krémom je podstatný, ale oba produkty majú svoje miesto vo vašej kozmetickej rutine. BB krémy ponúkajú hydratáciu, ľahké krytie a SPF ochranu, zatiaľ čo CC krémy poskytujú korekciu tónu pleti a ľahšiu textúru. Vyskúšajte rôzne produkty a zistite, ktorý je pre vás ten najlepší. Či už zvolíte cushion BB cream alebo CC krém pre zrelú pleť, vaša pleť vám poďakuje za starostlivosť a krásny vzhľad.

Sdílet:

Kategória
Top