facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Ako sa starať o vlasy v lete

V lete sú vlasy vystavené veľkému stresu. Priame slnečné žiarenie, soľ alebo chlórovaná voda majú negatívny vplyv na končeky, vlasy sa strapkajú a lámu. Tu je niekoľko tipov, ako sa starať o vlasy počas letných mesiacov.

Vlasy v lete

Krásne vlasy sú korunou krásy. Najmä v lete chceme mať bohatú a plnú hrivu, ktorá bude dokonale kontrastovať s naším oblečením a doplnkami. Vonkajšie vplyvy im však škodia oveľa viac ako v iných ročných obdobiach, preto sa to nie vždy podarí. Vlasy sa lámu a vyzerajú sucho a nevzhľadne.

Slaná voda z mora alebo chlór nachádzajúci sa v bazénoch, priame pálivé slnko, voľné radikály, abrazívny plážový piesok a tiež vietor im nerobia dobre. Sú bez lesku a bez života. Preto je potrebné zvoliť pravidelnú a správnu starostlivosť.

Letné triky

Nečesajte si mokré vlasy, nechajte ich voľne uschnúť, napríklad spletené do vrkoča alebo len tak, a len občas ich prečešte rukou. Mokré vlasy by sa česaním poškodili. Po vyschnutí sa dajú veľmi ľahko rozčesať, najmä ak použijete kondicionér alebo bezoplachový kondicionér.

Používajte bezoplachový prípravok na vlasy. Obsahuje zložky, ktoré ich chránia pred UV žiarením a podporujú hydratáciu. Spreje alebo šampóny, regeneračné masky, ochranné tekutiny, ako aj oleje alebo kondicionéry pomôžu udržať vaše vlasy krásne a svieže počas celého leta.

Pred kúpaním si vlasy namočte do čerstvej vody, aby absorbovali vodu, a vyhnite sa slanej alebo chlórovanej vode. Po kúpaní si vlasy vždy znova umyte v čerstvej vode, aby ste z nich zmyli soľ alebo chlór a zabránili ich ďalšiemu poškodeniu.

Vlasy by sa nemali často fénovať, aby sa zbytočne nevysušovali. Dobrým nápadom je aj letné strihanie vlasov, ktoré ich prevetrá a odstráni polámané končeky.

V lete je vhodné nosiť pokrývku hlavy, slamený alebo látkový klobúk alebo letnú šatku. Ochráni vaše vlasy pred prílišným slnkom a tiež vašu hlavu pred spálením.

Farbenie vlasov v lete nie je veľmi vhodné, je lepšie si dať urobiť novú farbu skôr, ako udrú letné horúčavy. Pomerne často sa stáva, že farba vyschne a čiastočne sa zmení. Farbite len končeky a zmenu vzhľadu nechajte na inokedy.

Správna výživa

Hydratácia je základom správnej výživy vlasov. Používajte hydratačné šampóny a masky, ktoré obsahujú aloe vera, kyselinu hyalurónovú, glycerín, panthenol alebo hodvábne či pšeničné proteíny. Dôležité je tiež piť veľa vody, pretože výživa zvnútra je pre zdravie vlasov nevyhnutná.

Výživné oleje na vlasy dodajú vašej hrive lesk a krásny vzhľad. Používajte aj arganový, olivový, jojobový, avokádový alebo kokosový olej. Olej nastriekajte alebo votrite do vlasov a nechajte ho pôsobiť aspoň hodinu. Na zacelenie poškodených vlasov a zabránenie ich ďalšiemu lámaniu sú vhodné aj produkty s keratínom.

Jedenkrát týždenne používajte masku na vlasy, buď kúpenú v obchode, alebo sa môžete rozhodnúť pre prírodnú alternatívu. S olejmi, medom, jogurtom alebo vajíčkom, ktoré sú veľmi prospešné pre zdravie vlasov. Dobrý je aj pivný zábal, ktorý vlasy vyživí a krásne ich rozžiari.

Vitamíny prospešné pre vlasy sú vitamíny B, C a E. Môžete používať vlasovú kozmetiku s vitamínmi, ale aj ich užívať vnútorne. Komplexom pre zdravé vlasy je biotín.

Péče o pokožku hlavy

Pokožka vlasov je citlivá a môžu sa na nej objaviť rôzne ekzémy, lupiny, suchosť alebo nadmerná produkcia potných žliaz a mastná hlava. Môže sa objaviť začervenanie, pálenie alebo svrbenie. Najmä nedostatočne vysušené vlasy môžu spôsobiť mykózu alebo zápal.

Používajte pravidelne raz týždenne ocot ako oplach alebo bylinné odvary, nechtík, harmanček alebo levanduľu. Lopúch alebo žihľava sú vhodné na rast vlasov. Pomôcť môžu aj vlasové toniká alebo kvetové vody napríklad s čajovníkovým olejom, ktorý dezinfikuje a pôsobí antibakteriálne.

Nezabudnite na recenziu Ferwer na Firmy.cz

Sdílet:

Kategória
Top