facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Ako triediť odpad

Chceli by ste žiť ekologickejšie a urobiť niečo pre životné prostredie triedením odpadu, ale neviete, čo robiť? Pripravili sme pre vás štyri jednoduché tipy, ktoré vám môžu pomôcť.

Triedenie nádob v domácnosti

Hromadenie odpadu môže byť v bežnej domácnosti veľmi intenzívne, preto je vytvorenie špeciálnych kontajnerov pre jednotlivé druhy veľmi dobrým krokom. Vynášanie odpadu zvlášť po každom dni by bolo zbytočne časovo náročné a neefektívne. Na uskladnenie môžete použiť nádoby určené špeciálne na tento účel alebo môžete improvizovať a vytvoriť si vlastné. Skvelým a úsporným riešením sú napríklad papierové vrecká alebo krabice od banánov. Ideálne umiestnenie je, samozrejme, na mieste, kde odpad nie je na očiach.

Pravidelná likvidácia odpadu

Aj keď môžete vďaka vyššie uvedenej metóde ušetriť veľa času pri vynášaní, musíte s ním samozrejme počítať. Zvyšky potravín na obaloch alebo aj iné procesy môžu viesť ku kontaminácii, preto musíte odpad vynášať aspoň raz týždenne. Kontajnery by mali byť k dispozícii v každej obytnej zóne a bežne do nich môžete triediť sklo, papier a plasty.

Bioodpad

Speciálnou kategóriou odpadu je tzv. biologický odpad. Ak bývate v dome s vlastnou záhradou, ste na polceste s vlastným kompostérom. V mestách sú k dispozícii špeciálne nádoby na bioodpad.

Elektronika, batérie a iné

Speciálnou kategóriou je aj nefunkčná alebo stará elektronika či batérie. Na mnohých miestach sú na tento odpad vyčlenené aj špeciálne kontajnery. Tento odpad je možné zlikvidovať aj jeho odovzdaním na zberných dvoroch.

Sdílet:

Kategória
Top