facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Ako sa otužovať

Chceli by ste posilniť svoju imunitu prostredníctvom otužovania, ale chýba vám inšpirácia na správne postupy? Pripravili sme pre vás niekoľko jednoduchých tipov, ktoré vás prevedú svetom otužovania a načrtnú vám, ako to urobiť čo najefektívnejšie.

Slnečné kúpele a ochladzovanie

Pravdepodobne najbežnejšou metódou otužovania je používanie sauny a následné ochladzovacie procedúry. Po niekoľkých minútach v saune, kde sa teplota často pohybuje okolo hranice sto stupňov, prichádza ochladenie s bezpečným šokom pre telo. To umožňuje telu prispôsobiť sa zmene teploty, čím sa logicky otužuje a zlepšuje jeho imunita. Na druhej strane odborníci dôrazne neodporúčajú chodiť do sauny bez ochladenia.

Studené sprchy

Ak sa chcete otužovať doma, upokojujúcou správou môže byť, že si vystačíte len so sprchou. Ranná ľadová sprcha bude mať pri pravidelnom zaradení veľmi pozitívny vplyv na vaše vnímanie teplotných zmien.

Chladenie ľadovou vodou

Ak chcete ísť ešte o krok ďalej, môžete sa venovať otužovaniu ľadovou vodou v rybníkoch alebo jazerách. V zimných mesiacoch sa tieto vodné plochy stávajú rajom pre všetkých milovníkov otužovania regenerácie. Vždy však dbajte na svoju bezpečnosť, otužujte sa len v prítomnosti iných ľudí a dodržiavajte správne postupy, aby ste neohrozili svoje zdravie. Okrem toho sa pred použitím tohto spôsobu otužovania odporúča aplikovať miernejšie otužovanie po dlhšiu dobu, napríklad prostredníctvom spomínaných ľadových spŕch.

Kryokamery

Kryokomory vlastne fungujú na opačnom princípe ako sauny. Uzavretím tela do priestoru s veľmi nízkou teplotou je telo opäť pozitívne šokované, čo spôsobuje priaznivé účinky pre regeneráciu vášho svalstva a, samozrejme, jeho spevnenie.

Sdílet:

Kategória
Top