facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Ako byť zdravý

Ako ženy sa často staviame do úzadia. Starostlivosť o domácnosť, deti, chodenie do práce a starostlivosť o ostatných príbuzných sú pre nás dôležitejšie ako naše osobné blaho. Na to všetko však potrebujete silu, zdravie a vyrovnanú myseľ. Ak sa nebudete starať sami o seba, nebudete schopní dlho vydržať v takomto nasadení.

Postarajte sa najprv o seba, až potom sa budete môcť postarať o ostatných.

  1. Vyhnite sa deficitu wellness

Také veci ako bublinkové kúpele s olejmi a epsomskou soľou, pleťové masky alebo drahé ošetrenia tváre u kozmetičky patria do kategórie starostlivosti o seba. Patrí sem však oveľa viac ako tieto lahôdky, ktoré si doprajeme len zriedka a často s pocitom viny.

Ide o starostlivosť o naše fyzické, duševné a duchovné zdravie. Nie je to luxus, ale nevyhnutnosť. Deficit zdravia sa môže prejaviť v podobe kolapsov, napätia, obáv a výbuchov, ktoré, ak sa neriešia, môžu viesť k dlhodobej depresii alebo chorobe.

Vzhľadom na neustále hormonálne zmeny a potrebu vykonávať viacero úloh sú ženy neustále vystavené náročným úlohám, preto je dôležité brať starostlivosť o seba vážne.

Ďalšie spôsoby, ako zlepšiť svoj zdravotný deficit:

. Vyskúšajte si, ako sa vám bude dariť. - chodiť do prírody

  • usmievajte sa
  • robte niečo, čo vás naozaj baví
  • postavte sa za seba
  • zdriemnite si
  1. Uvoľnite svoju vnútornú silu prostredníctvom práce s dychom

. Vedomé spojené dýchanie je zvyčajne hodinové intenzívne sedenie pod vedením terapeuta a za sprievodu hudby. Pri takomto cvičení môžete získať prístup k hlbokým vnútorným blokádam a uvoľniť ich. Môžete získať náhľad na svoj život, ku ktorému ste predtým nemali prístup. Energetický účinok potom trvá oveľa dlhšie ako len počas trvania sedenia.

Dýchanie môže uvoľniť vašu vnútornú silu spôsobom, ktorý by ste nečakali. Je intenzívna a zároveň jemná a rozhodne oslobodzujúca.

  1. Venujte si každý deň 30 minút cvičenia

. Pravidelné polhodinové cvičenie môže celkom výrazne pomôcť kontrolovať všetky metabolické markery. Cvičenie, ktoré dodáva kyslík a živiny svalom a zároveň pomáha kardiovaskulárnemu systému pracovať efektívnejšie, dodá vášmu telu potrebný impulz, aby mohlo ďalej efektívne pracovať.

Pravidelným cvičením môžete ľahko odvrátiť celoživotné užívanie tabletiek, ak sa u vás objavia abnormálne hladiny hormónov. Cvičenie pomáha nielen pri strate niekoľkých kilogramov, ale vedie aj k zvýšeniu hladiny kyslíka v mozgu, zlepšeniu pamäte a koncentrácie a zníženiu rizika depresie.

Pôsobí ako kognitívny stimulátor, podporuje kreativitu lacným a zdravým spôsobom.

  1. Naučte sa päťminútovú meditáciu

Akkoľvek najväčšie výhody z meditácie získate častým opakovaním, už päťminútová meditácia môže skutočne priniesť rýchle zníženie stresu.

Čím viac meditáciu praktizujete, tým je váš mozog silnejší. Časom zistíte, že meditácia vás baví čoraz viac, a dokonca zvýšite čas, ktorý meditácii venujete. Posilní sa vaša mentálna výdrž a zistíte, že máte väčšiu schopnosť sústrediť sa počas celého dňa.

Tí, ktorí sa radi hýbu, môžu uprednostniť meditáciu v chôdzi.

  1. Budovanie ženských vzťahov

Nie je nič oslobodzujúcejšie ako spojenie s priateľkami, sestrami alebo inými blízkymi priateľkami. Poradia vám, poskytnú vypočuté ucho a zvýšia vaše sebavedomie. Rozvíjanie silných a zdravých ženských priateľstiev je niečo, z čoho môžu profitovať všetky ženy.

Ženy majú širší repertoár správania ako len boj alebo útek. V rámci reakcie na stres sa u žien uvoľňuje hormón oxytocín. Tlmí reakciu boja alebo úteku a podporuje ju, aby sa namiesto toho sústredila na svoje deti a stretávala sa s inými ženami.

Keď sa žena naozaj zapojí do tejto starostlivosti alebo spojenia, jej telo uvoľní viac oxytocínu, ktorý ďalej pôsobí proti stresu a vyvoláva upokojujúci účinok. U mužov k tejto reakcii nedochádza.

Sdílet:

Kategória
Top