facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Vyskúšajte 10 prírodných receptov na kašeľ a nachladnutie

Keď príde chladné obdobie, nachladnutie a kašeľ sú častými, avšak nevítanými spoločníkmi mnohých z nás. Samozrejme mnohí ihneď siahnu po liekoch z lekárne, prečo však neskúsiť aj niektoré osvedčené prírodné recepty? V nasledujúcom článku vám prinášame 10 prírodných spôsobov, ako si poradiť s kašľom a nachladnutím.

Med a citrón

Med a citrón sú skvelými prírodnými liekmi proti kašľu. Med má antibakteriálne vlastnosti a citrón je plný vitamínu C, ktorý podporuje imunitný systém. Stačí zmiešať lyžicu medu s čerstvo vymačkanou citrónovou šťavou a užívať niekoľkokrát denne. Tento jednoduchý a chutný domáci liek môže výrazne zmierniť príznaky kašľa a posilniť vašu obranyschopnosť.

Zázvorový čaj

Zázvor je známy svojimi protizápalovými účinkami a je skvelým pomocníkom pri boji proti nachladnutiu – nie nadarmo je jeho odborný názov zázvor lekársky. Pripravte si zázvorový čaj tak, že olúpete a nakrájate kúsok čerstvého zázvoru, ktorý následne zalejete horúcou vodou. Pridajte med a citrón pre lepšiu chuť a ešte silnejší účinok. Tento teplý nápoj nielen zahreje, ale aj pomôže uvoľniť dýchacie cesty a zmierniť kašeľ.

Cesnak

Cesnak je prírodné antibiotikum, ktoré môže pomôcť pri nachladnutí. Môžete ho pridať do polievok, alebo ho zjesť surový, ak si trúfate. Zmiešajte rozdrvený cesnak s medom a užívajte túto zmes niekoľkokrát denne. Cesnak pomáha bojovať proti infekciám a posilňuje imunitu, čo je pri nachladnutí kľúčové.

Heřmánkový čaj

Heřmánek je známy svojimi upokojujúcimi účinkami a môže pomôcť uvoľniť kašeľ. Pripravte si heřmánkový čaj a pite ho teplý. Môžete ho tiež inhalovať, keď pridáte niekoľko kvapiek heřmánkového oleja do horúcej vody. Tento čaj nielen upokojuje podráždené hrdlo, ale aj prispieva k celkovej relaxácii, čo je pri chorobe veľmi dôležité.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Cibuľový sirup

Cibuľový sirup je starý domáci liek na kašeľ. Nakrájajte cibuľu na tenké plátky a zasypte ich cukrom alebo zalejte medom. Nechajte zmes niekoľko hodín odstáť, až sa vytvorí sirup. Užívajte lyžicu tohto sirupu niekoľkokrát denne. Cibuľa má antibakteriálne vlastnosti a pomáha uvoľniť hlieny, čo uľahčuje dýchanie a zmierňuje kašeľ.

Šalviový čaj

Šalvia je skvelá na úľavu od bolesti v krku a kašľa. Pripravte si šalviový čaj tak, že zalejete lyžičku sušenej šalvie horúcou vodou. Nechajte lúhovať 10 minút, preceďte a pite teplý. Šalvia má antiseptické účinky a pomáha upokojiť podráždené sliznice, čo je pri nachladnutí veľmi prínosné.

Propolis

Propolis je prírodný produkt vyrobený včelami, ktorý má silné antibakteriálne a protizápalové účinky. Môžete ho užívať vo forme tinktúry alebo pastiliek. Pomáha pri bolestiach v krku a zlepšuje imunitu. Tento včelí produkt je skvelým pomocníkom pri nachladnutí a kašli, a navyše podporuje celkové zdravie.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Eukalyptový olej

Eukalyptový olej je skvelý na inhaláciu pri nachladnutí. Pridajte niekoľko kvapiek do horúcej vody a inhalujte paru. Olej má dezinfekčné účinky a pomáha uvoľniť dýchacie cesty. Inhalácia eukalyptového oleja uľaví od upchatého nosa a uľahčí dýchanie, čo je pri nachladnutí veľmi dôležité.

Kurkuma

Kurkuma je silný antioxidant s protizápalovými vlastnosťami. Pridajte lyžičku kurkumy do teplého mlieka a pite tento zlatý nápoj pred spaním. Pomáha pri kašli a posilňuje imunitu. Kurkuma nielen zmierňuje príznaky nachladnutia, ale aj podporuje regeneráciu organizmu a jeho obranyschopnosť.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Oreganový olej

Oreganový olej je silné prírodné antibiotikum. Môžete ho užívať v kapsulách alebo pridať niekoľko kvapiek do vody či džúsu. Pomáha pri boji s infekciami a zlepšuje celkovú odolnosť tela. Tento olej je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú prírodný spôsob, ako posilniť imunitu a bojovať proti nachladnutiu.

Zapojte prírodu a tradičné recepty

Prečo sa teda spoliehať len na lieky, keď máme toľko prírodných prostriedkov na dosah ruky? Tieto recepty nám nielenže pomôžu zmierniť príznaky nachladnutia a kašľa, ale tiež podporia naše zdravie celkovo. A kto vie, možno sa stane niektorý z nich vaším novým obľúbeným liekom pri nachladnutí a možno si ho dáte aj s chuťou.

Sdílet:

Kategória
Top