facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Tajomstvá dlhotrvajúceho opálenia, ktoré musíte poznať

Praktické rady pre dlhotrvajúce opálenie

Opálená pokožka je symbolom leta, dovolenky a zdravého životného štýlu. Získať opálenie je však často len prvou časťou úspechu – udržať si ho čo najdlhšie môže byť skutočnou výzvou. Po návrate z dovolenky, keď slnko prestane hriať tak intenzívne, ako sme zvyknutí, môže naše opálenie rýchlo vyblednúť. Ak však viete, ako správne starať o svoju pokožku, môžete si zlatistý odtieň užívať oveľa dlhšie. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko overených spôsobov, ako si udržať opálenie a predĺžiť jeho trvanlivosť.

Hydratácia pokožky je kľúčová

Prvým a najdôležitejším krokom k udržaniu opálenia je hydratácia. Pokožka, ktorá je dobre hydratovaná, má schopnosť si zachovať opálenie dlhšie, pretože hydratácia pomáha udržať bunky pokožky plné a zdravé. Keď je pokožka suchá, odumreté bunky sa rýchlejšie odlupujú a s nimi mizne aj opálený vzhľad.

Používanie kvalitných hydratačných krémov by malo byť súčasťou vašej každodennej rutiny. Ideálne sú produkty s obsahom prírodných zložiek, ako je aloe vera, ktoré pokožku nielen hydratujú, ale aj upokojujú. Aloe vera je známa svojimi regeneračnými účinkami, a preto môže byť veľmi účinná pri predlžovaní opálenia. Ďalej môžete siahnuť po prípravkoch obsahujúcich bambucké maslo alebo kokosový olej, ktoré pomáhajú udržať pokožku mäkkú a pružnú.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Nezabúdajte tiež na hydratáciu zvnútra. Pitie dostatočného množstva vody denne pomáha udržiavať pokožku hydratovanú, čo má pozitívny vplyv na dlhotrvajúce opálenie. Odporúča sa vypiť aspoň osem pohárov vody denne, ale v horúcich letných dňoch alebo po fyzickej aktivite môže byť potreba aj viac.

Správna výživa podporuje opálenie

Druhou zásadnou oblasťou, ako si udržať opálenie, je výživa. To, čo jete, môže výrazne ovplyvniť, ako dlho vaše opálenie vydrží. Niektoré potraviny sú bohaté na látky, ktoré podporujú produkciu melanínu – pigmentu, ktorý dodáva pokožke opálený vzhľad.

Beta-karotén, ktorý sa nachádza napríklad v mrkve, sladkých zemiakoch, marhuliach alebo tekviciach, je jedným z najúčinnejších prírodných prostriedkov na podporu a udržanie opálenia. Beta-karotén nielen pomáha produkovať melanin, ale tiež pôsobí ako antioxidant, ktorý chráni pokožku pred poškodením slnkom.

Ďalšie potraviny, ktoré môžu pomôcť udržať opálenie, sú tie, ktoré obsahujú vitamíny C a E. Tieto vitamíny podporujú regeneráciu pokožky a zároveň ju chránia pred voľnými radikálmi, ktoré môžu spôsobovať jej starnutie. Preto je dobré zaradiť do jedálnička napríklad citrusy, avokádo, orechy alebo špenát.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Jemná exfoliácia pre rovnomerné opálenie

Mnoho ľudí sa bojí exfoliácie po opaľovaní, pretože sa obávajú, že tým stratia svoj zlatistý odtieň. Pravdou je, že správne vykonaná exfoliácia môže pomôcť udržať opálenie rovnomerné a zabrániť neestetickému olupovaniu kože.

Exfoliácia by mala byť jemná a mala by sa vykonávať raz až dvakrát týždenne. Použitím peelingu odstránite odumreté bunky na povrchu pokožky, čo pomôže predchádzať škvrnám a nepravidelnému vyblednutiu opálenia. Zároveň podporuje obnovu pokožky, ktorá vďaka tomu vyzerá zdravo a sviežo.

Pre jemnú exfoliáciu odporúčame používať prírodné peelingy s jemnými časticami, ako je napríklad peeling z cukru alebo jemné ovsené vločky. Vyhnite sa agresívnym peelingom, ktoré by mohli pokožku podráždiť.

Voľba vhodnej kozmetiky

Správny výber kozmetiky môže tiež výrazne ovplyvniť, ako dlho si udržíte opálenie. Mnoho bežne dostupných sprchových gélov a mydiel obsahuje alkohol a iné agresívne zložky, ktoré môžu pokožku vysušovať a urýchľovať proces jej regenerácie, čo vedie k rýchlejšiemu vyblednutiu opálenia.

Namiesto toho by ste mali voliť produkty s obsahom prírodných olejov, ktoré pokožku vyživujú a pomáhajú jej udržať hydratáciu. Napríklad kokosový olej, mandľový olej alebo olej z olív sú skvelé pre každodennú starostlivosť o pokožku. Okrem toho existujú aj špeciálne telové mlieka a oleje, ktoré sú navrhnuté tak, aby predlžovali opálenie a obsahujú jemné farbivá a hydratačné zložky.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Ochrana pred slnkom aj po opálení

Možno sa to zdá nelogické, ale ochrana pred slnkom je dôležitá aj potom, čo ste už opálení. Opálená pokožka síce môže pôsobiť odolnejšie voči slnečnému žiareniu, ale stále je náchylná k poškodeniu UV lúčmi. Používanie opaľovacích krémov s vhodným SPF faktorom nielenže chráni vašu pokožku pred ďalším poškodením, ale tiež pomáha udržať rovnomerný tón opálenia.

Ak sa budete opakovane vystavovať slnku bez ochrany, vaša pokožka môže začať vysychať a opálenie začne rýchlejšie blednúť. Navyše sa zvyšuje riziko vzniku pigmentových škvŕn a predčasného starnutia pokožky.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Udržať si opálenie nie je len otázkou správneho opaľovania, ale predovšetkým následnej starostlivosti o pokožku. Kombináciou hydratácie, správnej výživy, jemnej exfoliácie a vhodnej kozmetiky môžete dosiahnuť to, že vaše opálenie vydrží čo najdlhšie. A nezabudnite – aj opálená pokožka potrebuje ochranu pred slnkom. Ak budete dodržiavať tieto zásady, budete si môcť užívať krásny bronzový odtieň pokožky aj dlho po skončení leta.

Sdílet:

Kategória
Top