facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Domáce tablety do umývačky a ekologické alternatívy

Používanie umývačky môže výrazne ušetriť váš čas aj množstvo použitej vody. V poslednej dobe sa stále viac ľudí zaujíma aj o domácu výrobu čistiacich prostriedkov, a to nielen kvôli ekonomickým úsporám, ale aj kvôli ekologickým dopadom. V tomto článku vám ukážeme, ako si môžete jednoducho vyrobiť vlastné tablety do umývačky, ale aj mnohé už existujúce produkty, ktoré sú vhodnou a šetrnou alternatívou k domácej výrobe tabliet.

Oplatí sa vyrobiť si domáce tablety do umývačky?

Domáce tablety do umývačky môžu mať oproti tým kupovaným určité výhody. Jednou môžu byť lacnejšie a mnohí určite ocenia fakt, že pri ich výrobe máte plnú kontrolu nad ich zložením. Môžete sa tak vyhnúť škodlivým chemikáliám, ktoré sa môžu nachádzať v niektorých komerčných produktoch, a vytvoriť ekologickejšiu a bezpečnejšiu alternatívu pre vašu domácnosť.

Pri výrobe domácich tabliet navyše nepoužívate plasty na balenie a tým znižujete množstvo odpadu. Navyše môžete využiť ingrediencie, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Jednoduchý recept na výrobu domácich tabliet

Výroba domácich tabliet do umývačky je pomerne jednoduchá, medzi základné ingrediencie patria jedlá sóda, prací soda a kyselina citrónová. V našom recepte budete potrebovať:

  • časť jedlej sódy,
  • časť sódy na pranie,
  • polovicu časti kyseliny citrónovej,
  • polovicu časti kuchynskej soli.

Môžete pridať aj 10-15 kvapiek esenciálneho oleja a postupne vlhčiť vodou, aby zmes držala pohromade. Zmes vtlačte do foriem a nechajte 24 hodín vyschnúť.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Uchovávanie a skladovanie

Po vyschnutí tablety vyberte a skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Pri použití vložte jednu tabletu do umývačky. Tento postup je ekologický a umožňuje vám kontrolovať zloženie vašich čistiacich prostriedkov. Nie vždy však máme dostatok času pre výrobu domácich čistiacich prostriedkov. Našťastie existuje bohatá ponuka ekologických čistiacich prostriedkov.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Šetrné a bio alternatívy domácich tabliet do umývačky

Ekologické a šetrné prostriedky na umývanie riadu v umývačke predstavujú udržateľnú alternatívu k bežným čistiacim prostriedkom plným chemikálií aj k domácej výrobe tabliet do umývačky. Tieto produkty často využívajú prírodné zložky, ako je sóda, kyselina citrónová a esenciálne oleje, ktoré sú biologicky odbúrateľné a neznečisťujú vodné zdroje. Vďaka absencii fosfátov a ďalších škodlivých látok sú tieto prostriedky šetrné k životnému prostrediu aj zdraviu používateľov.

Použitie ekologických čistiacich prostriedkov pomáha znižovať ekologickú stopu a tým aj chrániť našu planétu, bez toho aby to znamenalo ústupky v účinnosti umývania. Vyskúšajte ekologické produkty a prispievajte k udržateľnejšiemu spôsobu života. Sortiment e-shopu ferwer.cz ponúka na použitie v umývačkách mnohé šetrné alternatívy ako sú tablety do umývačky, prášky do umývačky aj gély do umývačky.

Sdílet:

Kategória
Top