facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Čo je SPF?

Čo je SPF?

SPF, alebo ochranný faktor proti slnečnému žiareniu, je miera toho, ako dlho môže byť pokožka vystavená slnečnému žiareniu, kým nezčervená, v porovnaní s časom bez opaľovacieho krému. Ak napríklad použijete opaľovací krém s SPF 30, vaša pokožka bude chránená pred UV žiarením 30-krát dlhšie ako bez ochrany. SPF teda neznamená absolútnu ochranu, ale výrazne predlžuje čas, počas ktorého môžete byť na slnku bez rizika spálenia.

Čo znamená SPF?

SPF je kľúčový ukazovateľ, ktorý nám pomáha vybrať správny opaľovací krém. Jeho hodnota je dôležitá najmä pre ľudí s citlivou pokožkou alebo pre tých, ktorí trávia na slnku dlhý čas. SPF chráni pokožku pred škodlivým UVB žiarením, ktoré je hlavnou príčinou spálenia pokožky a môže viesť k rakovine kože. Dôležité je však tiež pamätať na to, že SPF nechráni pred UVA žiarením, ktoré preniká hlbšie do pokožky a spôsobuje jej predčasné starnutie.

Prečo používať SPF?

Používanie SPF je nevyhnutné na ochranu našej pokožky pred škodlivými účinkami slnečných lúčov. Pravidelné používanie krémov s SPF pomáha predchádzať spáleniu od slnka, znižuje riziko vzniku rakoviny kože a chráni pokožku pred predčasným starnutím. Okrem toho je dôležité používať SPF nielen v lete, ale počas celého roka, pretože UV žiarenie preniká cez mraky a môže byť škodlivé aj v zime.

Tvár je jednou z najcitlivejších oblastí tela a je najviac vystavená slnečným lúčom. Preto je používanie SPF na tvár veľmi dôležité na ochranu tejto citlivej časti tela. Existujú špeciálne krémy a výrobky s SPF, ktoré sú navrhnuté tak, aby boli vhodné na tvár a poskytovali jej potrebnú ochranu bez toho, aby upchávali póry alebo spôsobovali podráždenie.

SPF 50 poskytuje vysokú úroveň ochrany pred UVB žiarením. Je ideálny pre ľudí s veľmi svetlou alebo citlivou pokožkou, ktorí sú náchylní na spálenie. Tvárové krémy s SPF 50 sú skvelou voľbou pre tých, ktorí trávia veľa času vonku alebo na priamom slnku, napríklad počas letnej dovolenky alebo športových aktivít. Tento typ ochrany je vhodný aj pre ľudí, ktorí sú náchylní na hyperpigmentáciu alebo iné kožné problémy spôsobené slnkom.

Čo je krém s ochranným faktorom SPF?

SPF krém je špeciálny typ kozmetického výrobku, ktorý okrem hydratácie a starostlivosti o pokožku poskytuje aj ochranu pred slnečnými lúčmi. Tieto krémy sú vytvorené tak, aby chránili pokožku pred UVB a niekedy aj UVA žiarením, pričom často obsahujú aj ďalšie prospešné zložky, ako sú antioxidanty, vitamíny a hydratačné látky. Krémy s SPF sú k dispozícii v rôznych formách vrátane denných hydratačných krémov, BB krémov a make-upov s SPF.

Krém s SPF je multifunkčný výrobok, ktorý spája výhody hydratačného krému s ochranou pred slnečným žiarením. Tieto krémy sú ideálne na každodenné použitie, pretože poskytujú pokožke nevyhnutnú hydratáciu a zároveň ju chránia pred škodlivým UV žiarením. Používanie krému s SPF je jednoduchý spôsob, ako zaradiť ochranu pred slnkom do každodennej starostlivosti o pokožku.

Aké krémy s SPF používať?

Značka laSaponaria je známa svojimi prírodnými a organickými výrobkami. Ponúka široký sortiment kozmetických výrobkov vrátane krémov s ochranným faktorom SPF, ktoré sú vyrobené z prírodných zložiek a sú šetrné k pokožke a životnému prostrediu. Krémy s ochranným faktorom SPF LaSaponaria sú vhodné na každodenné použitie a poskytujú spoľahlivú ochranu pred UV žiarením.

Nobilis Tilia je česká značka, ktorá sa špecializuje na prírodnú a bio kozmetiku. Jej sortiment zahŕňa opaľovacie krémy s SPF, ktoré sú vyrobené z prírodných zložiek a neobsahujú syntetické chemikálie. Krémy s ochranným faktorom SPF od spoločnosti Nobilis Tilia sú ideálne pre tých, ktorí uprednostňujú prírodnú kozmetiku a chcú svoju pokožku chrániť pred slnkom šetrným spôsobom.

Solar Tea je značka, ktorá sa zameriava na výrobu opaľovacích krémov s vysokým obsahom prírodných a organických zložiek. Krémy s SPF faktorom od značky Solar Tea poskytujú účinnú ochranu pred slnkom a sú vhodné pre všetky typy pokožky vrátane citlivej. Výrobky Solar Tea sú navrhnuté tak, aby boli šetrné k pokožke a zároveň poskytovali vysokú úroveň ochrany.

Používanie krémov s ochranným faktorom SPF je nevyhnutné na ochranu našej pokožky pred škodlivými účinkami slnečných lúčov.

Či už ide o krémy s SPF na tvár s vysokým ochranným faktorom SPF 50, alebo o prírodné a organické výrobky značiek ako laSaponaria, Nobilis Tilia alebo Solar Tea, je dôležité vybrať si správny výrobok, ktorý vyhovuje vašim potrebám a typu pokožky. Pravidelné používanie SPF pomáha udržiavať pokožku zdravú, chráni ju pred predčasným starnutím a znižuje riziko vzniku rakoviny kože.

Sdílet:

Kategória
Top