facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Ako sa starať o pokožku v lete

V lete je naša pokožka vystavená zvýšenému teplu, vetru a morskej soli. Viac sa potí a ostré slnko vysušuje pokožku, na ktorej potom vznikajú vrásky. Tu je niekoľko trikov pre skvelé leto so sviežou pleťou.

Prílišné slnenie škodí vašej pokožke

Chráňte si tvár a dekolt pred slnkom. UV lúče opália pokožku a vytiahnu z nej kožný pigment melanín. Pôsobí však aj na vysušovanie pokožky, čo spôsobuje tvorbu vrások. Používajte ochranné krémy s vysokým faktorom SPF a vonku sa opaľujte len v poludňajších horúčavách. Ideálne je nevychádzať na slnko medzi 11. a 14. hodinou a radšej sa schovať do tieňa. Krémy a telové mlieka s mrkvovým alebo rakytníkovým olejom obsahujú betakarotén, ktorý pomáha vytvárať farbu v pokožke, a tak zabraňuje nadmernému spáleniu a vysušovaniu. Používajte aj kozmetiku po opaľovaní s obsahom panthenolu, ktorý má regeneračný účinok.

Hydratácia pokožky

Dbajte na to, aby bola vaša pokožka správne hydratovaná. Používajte hydratačné krémy a tekutiny s aloe vera a telové mlieka s kyselinou hyalurónovou, kolagénom alebo ureou. Prírodná kozmetika, ako sú uhorky a minerálne vody, pokožke prospievajú. Pre tvár je zdravé pravidelné umývanie studenou vodou, pretože rozjasní a rozžiari pleť. Navyše vás naštartuje do nového dňa a dodá vám pocit sviežosti.

Výživa a starostlivosť

V lete je nepríjemné mazať si tvár a telo hustými krémami, pretože sa lepia na pokožku a spôsobujú zvýšené potenie. Oleje v krémoch sú však dôležité na udržanie sviežosti a nestarnúcej pokožky. Nezanedbávajte ich nanášanie aspoň večer alebo ráno, keď nie je tak horúco. Tvár a dekolt si natierajte krémami s obsahom výživných proteínov alebo olejov. Existujú suchšie oleje, napríklad hroznový, ružový, kokosový, mandľový alebo marhuľový, ktoré sa rýchlo vstrebávajú. Malinový olej obsahuje malé množstvo ochrany SPF a je vhodný aj v letných mesiacoch.

Čistenie pokožky

V lete je pokožka vystavená poveternostným vplyvom, čo spôsobuje zvýšenú produkciu kožného mazu. Ten upcháva póry a vytvára akné a zápaly. Preto je potrebné pleť pravidelne čistiť. Veľmi účinné sú produkty obsahujúce aktívne uhlie, íly alebo bahno z mŕtveho mora. Krémy s obsahom konopného alebo čajovníkového oleja sú tiež protizápalové. Pravidelný peeling je dôležitý na zbavenie pokožky odumretých kožných buniek. Tá sa zjemní a viditeľne omladí. Stačí raz týždenne naniesť peelingový krém a krúživými pohybmi očistiť pokožku.

Masky a prírodné prostriedky

Leto je ten správny čas na prírodnú kozmetiku. Harmanček a nechtík lekársky alebo levanduľa pôsobia protizápalovo a priaznivo na pleť. Pripravte si napríklad odvar z byliniek alebo masku na tvár. Vhodný je jogurt, med, banán, ovsené vločky, avokádo, citrónová šťava, kurkuma alebo aj káva. Príjemné sú aj kvetové vody, ružová alebo mätová voda s trochou mentolu, ktoré pokožku ochladzujú. Môžete použiť aj chladivé spreje alebo gély po opaľovaní.

Sdílet:

Kategória
Top