facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

# Ako pripraviť osviežujúcu zelerovú šťavu doma Celerová šťava je nielen osviežujúca, ale aj veľmi

Celerová šťava sa stáva čoraz populárnejšou medzi nadšencami zdravého životného štýlu, a to nielen vďaka svojim zdravotným prínosom, ale aj vďaka svojej jednoduchosti a skvelej chuti. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ako si túto zázračnú šťavu pripraviť a aké výhody môže priniesť vášmu telu.

Celerová šťava je plná vitamínov a minerálov, ktoré sú kľúčové pre správnu funkciu nášho tela. Obsahuje vitamín K, vitamín C, vitamín B6, folát, draslík a mnoho ďalších živín. Pravidelná konzumácia celerovej šťavy môže prispieť k lepšiemu tráveniu, zníženiu zápalov, detoxikácii tela a dokonca aj k zlepšeniu pokožky.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

A teraz si predstavte, ako by bolo úžasné začať každý deň pohárom tejto osviežujúcej šťavy.

Recept na celerovú šťavu

Príprava celerovej šťavy je jednoduchá a rýchla. Potrebujete len pár ingrediencií a niekoľko minút času.

Ingrediencie:

  • 1 veľký zväzok celeru
  • 1 citrón (voliteľné)
  • Ľad (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava celeru: Celer dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky nečistoty. Ak máte organický celer, nemusíte sa báť použiť aj listy, ktoré sú plné živín.

  2. Krátanie: Nakrájajte celer na menšie kusy, ktoré sa vojdú do vášho odšťavovača.

  3. Odšťavovanie: Celerové kusy postupne vkladajte do odšťavovača a odšťavujte ich, kým nezískate požadované množstvo šťavy. Ak chcete, môžete pridať trochu citrónovej šťavy pre lepšiu chuť a zvýšenie obsahu vitamínu C.

  4. Podávanie: Hotovú šťavu nalejte do pohára, pridajte ľad, ak máte radi studené nápoje, a ihneď podávajte.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Tipy a triky pre najlepšiu celerovú šťavu

Pre najlepšiu chuť a maximálne zdravotné prínosy používajte vždy čerstvý celer. Starý alebo zvädnutý celer môže mať horkú chuť a menej živín. Ak nemáte odšťavovač, môžete použiť aj mixér. Nakrájaný celer vložte do mixéra, pridajte trochu vody a mixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Potom šťavu preceďte cez jemné sitko alebo plátenný sáčok na mlieko.

Experimentujte s pridávaním ďalších ingrediencií, ako sú jablká, uhorky alebo zázvor, aby ste získali rôzne chuťové variácie a ďalšie zdravotné benefity. Vyskúšajte tiež kombináciu celeru s mrkvou, ktorá dodá sladkosť a vitamín A. Nezabudnite na ľad, ak máte radi osviežujúce nápoje. V lete môžete pridať mätu pre ešte sviežejšiu chuť. Zkúste tiež citrónovú šťavu pre zvýšenie obsahu vitamínu C a lepšiu chuť.

Vyskúšajte naše prírodné produkty

Zdravotné prínosy celerovej šťavy

Celerová šťava je skvelým pomocníkom pri detoxikácii tela, pretože podporuje činnosť pečene a obličiek, čo napomáha odstraňovaniu škodlivých látok. Vďaka vysokému obsahu vlákniny a vody zlepšuje trávenie a môže byť účinná pri problémoch, ako je zápcha. Celer obsahuje antioxidanty a protizápalové látky, ktoré pomáhajú znižovať zápaly v tele, čo môže viesť k zníženiu rizika chronických chorôb.

Vysoký obsah vody v celeri je kľúčový pre udržanie hydratácie, čo je nevyhnutné pre celkové zdravie. Pravidelné pitie celerovej šťavy môže prispieť k lepšej pokožke, vďaka čomu bude vaša pleť žiarivejšia a zdravšia. Navyše celerová šťava obsahuje vitamín K, ktorý podporuje zdravie kostí a krvné zrážanie. Pridaním ďalších ingrediencií, ako sú jablká, uhorky alebo zázvor, získate nielen rôzne chuťové variácie, ale aj ďalšie zdravotné benefity.

Použitie čerstvého celeru je kľúčové pre dosiahnutie najlepšej chuti a maximálnych zdravotných prínosov. Starý alebo zvädnutý celer môže mať horkú chuť a menej živín. Ak nemáte odšťavovač, môžete použiť aj mixér. Nakrájaný celer vložte do mixéra, pridajte trochu vody a mixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Potom šťavu preceďte cez jemné sitko alebo plátenný sáčok na mlieko. Experimentujte s pridávaním ďalších ingrediencií, ako sú jablká, uhorky alebo zázvor, aby ste získali rôzne chuťové variácie a ďalšie zdravotné benefity.

Vyskúšajte tiež kombináciu celeru s mrkvou, ktorá dodá sladkosť a vitamín A. Nezabudnite na ľad, ak máte radi osviežujúce nápoje. V lete môžete pridať mätu pre ešte sviežejšiu chuť. Zkúste tiež citrónovú šťavu pre zvýšenie obsahu vitamínu C a lepšiu chuť. Pridaním trošku medu môžete šťavu osladit a získať ďalšie výhody, ktoré med prináša.

Nie je čas začať sa starať o svoje zdravie hneď teraz? Vyskúšajte celerovú šťavu a uvidíte, ako pozitívne môže ovplyvniť váš každodenný život.

Pripravte si celerovú šťavu podľa nášho receptu a zaradte ju do svojho denného režimu. Čoskoro pocítite, ako sa vaša energia zvyšuje, ako sa zlepšuje vaše trávenie a ako sa celkovo cítite lepšie. Celerová šťava nie je len trend, je to jednoduchý a účinný spôsob, ako podporiť svoje zdravie.

Dajte nám vedieť v komentároch, ako vám celerová šťava chutí a aké prínosy ste zaznamenali. Tešíme sa na vaše skúsenosti!

Sdílet:

Kategória
Top