Indonézska škorica (Cinnamomum burmannii)
Iné názvy: Corinthia, Padang cassia, Batavia cassia
Skóre poškodenia: 1 (Prírodné látky)
Indonézska škorica, známa aj ako Cinnamomum burmannii, Korintje, padang cassia alebo Batavia cassia, je vysoko cenená pre svoje aromatické a liečivé vlastnosti. Táto odroda škorice pochádza z nížin dažďových pralesov Indonézie, najmä z oblasti Korintje na západnej Sumatre. Podobne ako ostatné druhy škorice, aj Cinnamum burmannii sa vyrába z vnútornej kôry stromov Cinnamomum. Jej chuť je intenzívnejšia a menej sladká ako chuť cejlónskej škorice.
Indonézska škorica je dôležitou zložkou mnohých výrobkov. Je to jedna z najčastejšie používaných škoríc na svete a predstavuje až 85 % svetovej produkcie. Používa sa najmä v potravinárskom priemysle, kde sa stala základnou zložkou niektorých pekárenských výrobkov, dezertov, ako aj teplých jedál, napríklad mexických salsy mole. Jeho špecifická chuť a vôňa sa často využíva aj v čokoládovom priemysle a pri výrobe alkoholických nápojov, najmä rumu a likérov. Nepoužíva sa však len v kuchyni, ale aj v medicíne, kde sa využíva pre svoje účinky, ako je zlepšenie trávenia a zníženie hladiny cukru v krvi.