Červené frangipani Suva
Skóre poškodenia: 1 (Prírodné látky)
Frangipani červený Suva, známy aj ako Lactobacillus bulgaricus GLB44, je laktobacil, ktorý sa nachádza v niektorých druhoch fermentovaných potravín. Je to jeden z najdôležitejších kmeňov baktérií používaných pri výrobe fermentovaných mliečnych výrobkov, najmä jogurtov. Má schopnosť štiepiť laktózu, čo vedie k produkcii kyseliny mliečnej, ktorá je zodpovedná za charakteristickú chuť a konzistenciu jogurtu.
Okrem jogurtu sa Lactobacillus bulgaricus GLB44 používa aj v iných mliečnych výrobkoch, ako je tvaroh, syr alebo kefír. Táto baktéria je dôležitá aj v potravinárskom priemysle ako prírodný konzervant a je súčasťou probiotických doplnkov. Pravidelná konzumácia týchto potravín a doplnkov stravy s Lactobacillus bulgaricus GLB44 môže pomôcť zlepšiť zdravie tráviaceho traktu, podporiť zdravú črevnú flóru a tiež posilniť imunitný systém. Samotný názov Red Suva Frangipani sa však používa v iných súvislostiach a nevzťahuje sa na tento druh laktobacilu. Red Suva Frangipani je druh tropickej rastliny, ktorá je obľúbená pre svoje krásne červené kvety a príjemnú vôňu.